Kawa Honduras
Paikauhale ACR
Kupując ten produkt możesz zebrać (w zależności od opcji) do
46
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
46
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
1,77 zł
.
HONDURAS PAIKAUHALE ACR
*najniższa cena z ostatnich 30 dni to cena przekreślona przed obniżką
stopień palenia: jasne, średnie
Znowu mamy kawę specialty z Hondurasu, kawy te są bardzo lubiane, tym bardziej się cieszymy.
Kawa pochodzi z plantacji Marii Antoni Ramos z plantacji Brisas del Congolon. Właścicielka kupiła tą plantację w 2010 i rozpoczęła na niej produkcję kawy. Nazwa plantacji pochodzi od nazwy pobliskiej góry Congolon. Plantacja ulokowana jest na wysokości 1755 mnpm.
Kawa jest delikatna i owocowa, aromatyczna z przeważającymi nutami śliwek, jabłek, z delikatnym czekoladowym finiszem. Pochodzi z obróbki mytej. Zebrane ziarna są sortowane i poddawane wstępnej fermentacji. Po usunięciu skorupek, ziarna przechodzą proces fermentacji który trwa pomiędzy 72 a 95 godzin. Następnie ziarna są suszone na słońcu.
Informacje:
region: Lempira / San Andres;
plantacja: Brisas del Congolon;
producent: Maria Antonina Ramos;
ziarna: 15-18;
odmiana: Colombia, Colombiano, Colombiano, Parainema, Parainema;
obróbka: myta;
fermentacja: tlenowa;
wysokość: 1755 mnpm;
ocena ogólna: 86;
zbiór: 2022-23;
Aromaty, nuty smakowe: śliwka, wiśnia, jabłko, likier, suszone owoce, czekolada mleczna;