Kawa Etiopia Guji
Abyssinia
Kupując ten produkt możesz zebrać (w zależności od opcji) do
34
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
34
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
1,31 zł
.
ETIOPIA GUJI ABYSSINIA
stopień palenia: jasne, średnie
Etiopia - nazywana jest kolebką kawy. Jej uprawa rozpoczęła się tam już w XV wieku. Posiada 13 regionów w których jest ona uprawiana. każdy z tych . regionów posiada swój własny profil smakowy. Kawy z Etiopii które prezentujemy jako premium - są to kawy wysokiej jakości (nie są to kawy bardzo niskiej jakości sprzedawane wielkim koncernom). Zbiór kawy odbywa się od listopada do grudnia, a wysyłana jest od lutego do czerwca. Uprawę kawy rozpoczęto w XV wieku. Aktualnie produkcja kawy generuje 15 milionów miejsc pracy. Większość produkcji - ponad 80% - to kawy z upraw przydomowych.
Kolejna wspaniała kawa z Etiopii jakości premium. Tym razem z regionu Guji. Kawa produkowana jest przez rodzinną firmę, która we współpracy z lokalnymi rolnikami, dba o jak najwyższy poziom produkcji.
Informacje:
region: Guji;
temperatury: minimalna 9oC, średnia 21,5 oC, maksymalna 32.6;
wysokość upraw: 1900-2200 mnpm;
odmiana: Heirloom;
obróbka: tradycyjna, naturalna;
ziarna: 14/17;
ocena: 84;
nuty smakowe i aromaty: czerwona śliwka, wiśnia, truskawka, borówka, owoce pestkowe, kwiaty, czekolada;