Czekolada do picia
55% chai latte
Kupując ten produkt możesz zebrać (w zależności od opcji) do
43
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
43
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
1,66 zł
.
Czekolada do picia mleczna 55% z herbata i mieszanką aromatycznych przypraw
Idealnie gęsta, prawdziwa czekolada mleczna o wysokiej zawartości kakao (55%) Wzbogacona delikatną nutą herbaty Ceylon, wykwintnym cynamonem, aromatycznym kardamonem, pikantnym imbirem oraz subtelną wanilią
Przygotuj w domu gęstą czekoladę do picia. Wystarczy chwila aby przygotować czekoladę na gorąco z aromatycznych ziaren kakaowca.
Czekolada mleczna o 55% zawartości kakao przygotowana z ziaren kakao Nikaragui. Kakao w połączeniu z korzennymi przyprawami.
Kiedy przychodzi chłodniejsza pora, zmieniamy nieco nasze upodobania kulinarne. W naszym codziennym menu pojawiają się potrawy, których raczej unikamy letnią porą. Aby poprawić sobie nastrój w chłodne dni chętnie sięgamy po kubek gorącej czekolady do picia.
Nasza słodka propozycja to mleczna czekolada do picia o 55% zawartości kakao.
Czekolada rzemieślnicza od ziarna do tabliczki, która powstaje z aromatycznych ziaren kakaowca pochodzących z Nikaragui. Rafinowana (rozdrabniana) i konszowana (mieszana) w tradycyjnym kamiennym młynie ponad 70 godzin. Dowiedz się więcej, jak robimy naszą czekoladę ?
Jak przygotować mleczną czekoladę na gorąco do picia ?
Wiele osób zadaje nam pytania jak przygotować dobrą czekoladę do picia na gorąco. Podczas przygotowywania powinniśmy pamiętać, aby nie zagotowywać czekolady, jedynie podgrzać do ok. 60 – 70 stopni i podczas przygotowywania powinniśmy ją cały czas powoli mieszać, dobra czekolada nie lubi pośpiechu.
Propozycja 1
Filiżanka bardzo gęstej mlecznej czekolady
Porcja 140 ml – filiżanka
Przygotuj ok. 70 ml śmietanki 18 % (lub 35 ml śmietanki 35 % i 40 ml mleka), dodaj ok. 70 gr czekolady. Podgrzewaj do ok. 60 – 70 stopni powoli mieszając.
Po roztopieniu czekolada jest gotowa do picia.
Propozycja 2
Kubek mlecznej czekolady do picia
Porcja ok. 230 ml – kubek
Przygotuj 200 ml mleka, dodaj 2 łyżki stołowe czekolady (ok. 30 gr). Podgrzewaj cały czas mieszając, aż do momentu rozpuszczenia się czekolady.
Smacznego !