Czekolada ciemna
75% Peru Blanco
Kupując ten produkt możesz zebrać (w zależności od opcji) do
23
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
23
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,89 zł
.
Czekolada gorzka Peru Piura Blanco Secret Roast 75%
Gorzka czekolada rzemieślnicza produkowana od ziarna do tabliczki (bean to bar) z wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących z Peru z regionu Piura.
Niezwykłe ziarna kakaowca i niezwykła kooperacja.
Tabliczka, którą trzymasz powstała we współpracy Janka z Beskid Chocolate i Piotra Krzciuka. Piotr od 2009 roku popularyzuje temat prawdziwej czekolady robionej od ziarna kakao do tabliczki, w ramach bloga i sklepu Sekrety Czekolady. Pierwszą, niezwykle limitowaną partię stworzyliśmy w ramach przygotowań do Beskidzkiego Festiwalu Czekolady w październiku 2023. Pozytywne opinie na temat tej czekolady, które usłyszeliśmy podczas festiwalowych degustacji zachęciły Janka do zgłoszenia tej tabliczki do konkursu Academy of Chocolate. 15 grudnia ogłoszono wyniki konkursu i jak się okazało tabliczka Peru Piura Blanco Sekrety Czekolady 75% otrzymała brązowy medal w najtrudniejszej kategorii czekolady ciemne/gorzkie. Przekonaj się, czy udało nam się uchwycić niecodzienne, żywe owocowe nuty szlachetnego kakao Piura Blanco.
Waga | 70 g |
---|---|
Wymiary | 12 × 18 × 1,5 cm |
Rodzaj czekolady | gorzka |
Składniki | ziarno kakaowca, cukier trzcinowy nierafinowany |
Pochodzenie ziarna | Peru |
Zawartość kakao | 75% |
Informacje dla alergików | może zawierać śladowe ilości mleka, orzechów i soi |