Czekolada biała
40% karmelizowana
Kupując ten produkt możesz zebrać (w zależności od opcji) do
23
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
23
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,89 zł
.
Czekolada biała karmelizowana 40% Indonezja Jembrana Bali
Przedstawiamy naszą wyjątkową rzemieślniczą białą czekoladę z masła kakaowego pozyskanego z odciśniętych ziaren kakao z Indonezji. Czekoladę Blonde, bo tak często określa się ten typ białej czekolady, karmelizujemy, aż do uzyskania złotego koloru i przyjemnego karmelowego smaku.
Czy biała czekolada to czekolada?
Takie pytanie zadaje wielu fanów czekolady.
My odpowiadamy zdecydowanie TAK, biała czekolada to czekolada!
Głównym składnikiem białej czekolady, który pochodzi z ziarna kakaowca jest masło kakaowe.
Aby je otrzymać konszujemy miazgę kakaową przez 3 doby, aby odparować związki octowe i zmniejszyć kwasowość.
Następnie przelewamy gotową miazgę kakaową do worka filtracyjnego.
Worek filtracyjny z miazgą umieszczamy w prasie hydraulicznej.
Pod naciskiem 60 Mpa – 600kg/cm2, ściskamy miazgę i przez gęsty materiał przesiąka czysty tłuszcz kakaowy.
Otrzymany tłuszcz kakaowy – naturalny o przyjemnym czekoladowym zapachu z dodatkiem białego cukru i mleka w proszku rozcieramy, rozdrabniamy w melangerze, aż otrzymamy białą czekoladę o aksamitnej konsystencji.
W worku filtracyjnym pozostaje kuch kakaowy, mielimy go bardzo drobno i otrzymujemy naturalne kakao w proszku,
aromatyczne, niealkalizowane.
Czekoladę Blonde, bo tak często określa się ten typ białej czekolady, karmelizujemy, aż do uzyskania złotego koloru i przyjemnego karmelowego smaku.
Waga | 70 g |
---|---|
Wymiary | 12 × 18 × 1,5 cm |
Rodzaj czekolady | biała |
Składniki | tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, cukier |
Pochodzenie ziarna | Dominikana |
Zawartość kakao | 40% |
Informacje dla alergików | może zawierać śladowe ilości soji i orzechów |