Poradnik kawowy dla początkujących
Dla tych którzy zaczynają i nie wiedza co wybrać - krótkie wskazówki, więcej informacji znajduje się przy każdej kawie, po kliknięciu na przycisk szybki podgląd, lub więcej; Nie zrażaj się dopiskiem "kwaśny" - często te kwaski są bardzo przyjemne i potrafią mile zaskoczyć, mają bardzo wiele nut owocowych, jednak nie każdemu odpowiadają, ale na pewno warto spróbować i przekonać się samemu;
Co to są opisywane aromaty, nuty smakowe? Wszystkie kawy w naszej ofercie to naturalne kawy, o smaku przede wszystkim kawy , bez sztucznych dodatków, ale dodatkowo można w nich znaleźć również inne delikatne aromaty, które uzupełniają smak, a pojawiają się ze względu na odmianę, klimat, glebę etc. I to są właśnie opisywane nuty smakowe. Warto samemu delektować się kawą i jednocześnie szukać w niej ciekawych aromatów
Kawy zaznaczone na żółto- to kawy z segmentu specialty i premium a mieszanki są nasze, autorskie,
Kawy słodkie, łagodne bez kwasowości (głównie kawy z ameryki południowej i Indonezji)
KLIKNIJ TUTAJ
Poranek Nad Wisłokiem- mieszanka intensywna, pobudzająca (więcej kofeiny z powodu robusty) wyraźny orzechowy smak z gorzką czekoladą
Caffe Portofino- słodka mieszanka z lekką goryczką, czekolada, orzechy, mocniej palona
Wyspy Wulkaniczne- wyrazisty smak mieszanki, karmel i czekolada z lekkimi orzeźwiającymi słodkimi akcentami.
Kawy słodkie, intensywne z lekkimi orzeźwiającymi akcentami owocowymi.
KLIKNIJ TUTAJ
Kenijskie Safari- mieszanka o wyrafinowanym smaku , łącząca orzeźwiającą słodycz cukru trzcinowego i akcenty owocowe pozbawione kwasowości.
Mieszanka #4 - słodka, z wyraźnymi nutami owocowymi;
Kawy z wyraźnymi akcentami owoców cytrusowych, kwasowością
Etiopia Yirgacheffe- nuty cytrusowe
Kenia AB - palona jasno - cytrusowość, limonka.
oraz, Tanzania Kilimanjaro,
Comments
Leave a comment