Strona wykorzystuje pliki cookies, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Palarnia kawy Gregorio nie przetwarza plików cookies. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

!!!!!
!!!!!
Szanowni Państwo
Niestety z powodu drastycznej podwyżki ceny przez INPOST - musimy zrezygnowac z opcji pozostawiania przesyłek w paczkomacie RZE02N - aktualna cena tej usługi to 13,40 zł - tj znacznie drożej niż nadanie i dobiór przesyłki w dowolnym paczkomacie INPOSTU. Na ten moment możemy zaoferować odbiór osobisty na Przemysłowej. Będziemy szukać możliwości, aby ponownie dostarczać Państwu przesyłki do Rzeszowa w atrakcyjnych cenach. Jeśli mają Państwo jakieś sugestie - zapraszamy do kontaktu na nasz adres email

UWAGA !!!!!

W dniach 22 - 24 sierpnia sklep i palarnia będą nieczynne. Zamówienia złożone w tym czasie będziemy realizować od 26 sierpnia.
Przepraszamy bardzo.
Jednocześnie zapraszamy na nasze stoisko w trakcie Jarmarku i Festiwalu Muzyki Dawnej w Jarosławiu w dniach 22-24 sierpnia. :)

NOWOSCI !!!!
Już dotarły, pierwsze palenia za nami, wkrótce więcej informacji

Nowość !!! HONDURAS COPAN CAFESCOR ORGANIC

Nowość !!! BRELOCZEK Z ZIARENKIEM KAWY
RĘCZNIE WYKONANY

NOWOŚĆ !!! SUMATRA ACEH MEKAR ORGANIC. OD 24 kwietnia będziemy ją wypalać również jasno !!!!!

previous arrow
next arrow
Slider

Dlaczego kawa świeżo palona?


Sposób wypalenia kawy


Kawę wypalam w sposób tradycyjny w małym, piecu bębnowym, metodą rzemieślniczą, co powoduje, iż cały proces przebiega powoli, pod ciągłą kontrolą, aby substancje zapachowe i smakowe mogły się w pełni ukształtować. Wymaga to indywidualnego podejścia do każdej kawy, wielu prób i testów ,,,

...

.

.

Stopnie palenia kawy w Palarni kawy Gregorio
 

Każdą kawę traktujemy indywidualnie i wypalamy w różny sposób, żeby wyeksponować jej najlepsze cechy. Stopnie palenia podane są przy każdej kawie, na życzenie klienta możliwy inny sposób palenia niż standardowy ...

.

.

.

Krótki subiektywny poradnik kawowy dla początkujących

 

Dla tych którzy zaczynają i nie wiedza co wybrać - krótkie wskazówki, więcej informacji znajduje się przy każdej kawie, po kliknięciu na przycisk szybki podgląd, lub więcej; Nie zrażaj się dopiskiem "kwaśny" - często te kwaski są bardzo przyjemne i potrafią mile zaskoczyć, mają bardzo wiele nut owocowych, jednak nie każdemu odpowiadają, ale na pewno warto spróbować i przekonać się samemu ...

.

.

.

 Palarnia kawy - kawa to moja pasja


Koncepcja utworzenia palarni kawy nie zrodziła się nagle. Pijąc kawę najpierw tradycyjnie parzoną, następnie za pomocą ekspresu ciśnieniowego, poszukiwałem coraz to nowych smaków u różnych producentów kaw. Następnie około roku 2007 w Rzeszowie zaczęły pojawiać się pierwsze profesjonalne kawiarnie (ogólnoświatowe sieciówki), w których po raz pierwszy miałem okazję sprawdzić smak profesjonalnie przygotowanego espresso oraz kaw przygotowywanych na jego bazie ...

.

.

.

 Kawy świata

Tutaj pojawiać się będą opisy produkcji kawy w poszczególnych krajach świata, terminy kwitnienia i zbiorów, klasyfikacje, ciekawostki itp .... ...

.

.

.

​​Festiwal kawy 2016 - subiektywna relacja

 Wyjeżdżając na Festiwal Kawy w Londynie, nie mogliśmy odmówić sobie przyjemności pobuszowania po londyńskich palarniach i kawiarniach, aby poznawać nowe smaki i trendy w kawowym świecie. Pierwszą kawiarnią w Londynie była malutka kawiarnia. Już w okolicy można było poczuć niesamowity zapach świeżo pieczonego ciasta, kilka kroków dalej ukazały się otwarte drzwi oraz niesamowicie kuszące słodkości w witrynie ...