Strona wykorzystuje pliki cookies, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Palarnia kawy Gregorio nie przetwarza plików cookies. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Nowość !!! HONDURAS COPAN CAFESCOR ORGANIC

Nowość !!! KOLUMBIA GOLDEN HUILA

Nowość !!! BRELOCZEK Z ZIARENKIEM KAWY
RĘCZNIE WYKONANY

NOWOŚĆ !!! SUMATRA ACEH MEKAR ORGANIC. OD 24 kwietnia będziemy ją wypalać również jasno !!!!!

Nowość !!!!
ETIOPIA GUJI NATURAL !!!!

Nowość !!! SALWADOR SAN JUAN BOSCO

Nowość !!! ETIOPIA YIRGACHEFFE z nowej dostawy

previous arrow
next arrow
Slider

Dlaczego kawa świeżo palona?


Sposób wypalenia kawy


Kawę wypalam w sposób tradycyjny w małym, piecu bębnowym, metodą rzemieślniczą, co powoduje, iż cały proces przebiega powoli, pod ciągłą kontrolą, aby substancje zapachowe i smakowe mogły się w pełni ukształtować. Wymaga to indywidualnego podejścia do każdej kawy, wielu prób i testów ,,,

...

.

.

Stopnie palenia kawy w Palarni kawy Gregorio
 

Każdą kawę traktujemy indywidualnie i wypalamy w różny sposób, żeby wyeksponować jej najlepsze cechy. Stopnie palenia podane są przy każdej kawie, na życzenie klienta możliwy inny sposób palenia niż standardowy ...

.

.

.

Krótki subiektywny poradnik kawowy dla początkujących

 

Dla tych którzy zaczynają i nie wiedza co wybrać - krótkie wskazówki, więcej informacji znajduje się przy każdej kawie, po kliknięciu na przycisk szybki podgląd, lub więcej; Nie zrażaj się dopiskiem "kwaśny" - często te kwaski są bardzo przyjemne i potrafią mile zaskoczyć, mają bardzo wiele nut owocowych, jednak nie każdemu odpowiadają, ale na pewno warto spróbować i przekonać się samemu ...

.

.

.

 Palarnia kawy - kawa to moja pasja


Koncepcja utworzenia palarni kawy nie zrodziła się nagle. Pijąc kawę najpierw tradycyjnie parzoną, następnie za pomocą ekspresu ciśnieniowego, poszukiwałem coraz to nowych smaków u różnych producentów kaw. Następnie około roku 2007 w Rzeszowie zaczęły pojawiać się pierwsze profesjonalne kawiarnie (ogólnoświatowe sieciówki), w których po raz pierwszy miałem okazję sprawdzić smak profesjonalnie przygotowanego espresso oraz kaw przygotowywanych na jego bazie ...

.

.

.

 Kawy świata

Tutaj pojawiać się będą opisy produkcji kawy w poszczególnych krajach świata, terminy kwitnienia i zbiorów, klasyfikacje, ciekawostki itp .... ...

.

.

.

​​Festiwal kawy 2016 - subiektywna relacja

 Wyjeżdżając na Festiwal Kawy w Londynie, nie mogliśmy odmówić sobie przyjemności pobuszowania po londyńskich palarniach i kawiarniach, aby poznawać nowe smaki i trendy w kawowym świecie. Pierwszą kawiarnią w Londynie była malutka kawiarnia. Już w okolicy można było poczuć niesamowity zapach świeżo pieczonego ciasta, kilka kroków dalej ukazały się otwarte drzwi oraz niesamowicie kuszące słodkości w witrynie ...