Strona wykorzystuje pliki cookies, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Palarnia kawy Gregorio nie przetwarza plików cookies. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Nowość !!! HONDURAS COPAN CAFESCOR ORGANIC

Nowość !!! KOLUMBIA GOLDEN HUILA

Nowość !!! BRELOCZEK Z ZIARENKIEM KAWY
RĘCZNIE WYKONANY

NOWOŚĆ !!! SUMATRA ACEH MEKAR ORGANIC. OD 24 kwietnia będziemy ją wypalać również jasno !!!!!

Nowość !!!!
ETIOPIA GUJI NATURAL !!!!

Nowość !!! SALWADOR SAN JUAN BOSCO

Nowość !!! ETIOPIA YIRGACHEFFE z nowej dostawy

previous arrow
next arrow
Slider
mieszanka - Wyspy wulkaniczne - espresso

mieszanka - Wyspy wulkaniczne - espresso

9.50 zł
* Waga kawy:

* Mielona / W ziarnach:

  


 Espresso "Wyspy wulkaniczne"

100% arabika - mieszanka.

Teraz lekko zmieniona - co dało jej jeszcze lepszy smak

Autorska mieszanka palarni Gregorio, złożona z wysokiej jakości kaw rosnących na żyznych glebach wulkanicznych małych egzotycznych wysp oceanicznych z niewielkim dodatkiem kawy brazylijskiej. Niezwykle wyrafinowane espresso, pełne słodyczy z wyczuwalnymi nutami czekolady, bez wyraźnej kwasowości, lecz z towarzyszącymi lekkimi orzeźwiającymi słodkimi akcentami owocowymi. Łączy nuty karmelu z przyjemną wonią zdecydowanego palenia dając espresso bogate w smaku.

Najlepsza jako tradycyjne espresso a także z dodatkiem spienionego mleka. Stworzona do parzenia w ekspresie ciśnieniowym.

Bardzo dobrze smakuje parzona w kawiarce a także tradycyjnie.

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz
  • Espresso
    Crema obfitsza i trochę trwalsza niż z Portofino. Smak to mocniejsza czekolada, z minimalną czekoladową goryczką. Właściwie bez kwaskowatości, ale jest niewielki słodkawy owocowy akcent trudny do sklasyfikowania, który ożywia napar. Posmak czekoladowy, trwały. Wyspy wulkaniczne były dla mnie lepsze od Portofino. Żonie „wulkaniczne americano” również bardziej smakowało. Ale prawdę powiedziawszy te mieszanki fajnie się uzupełniają, bo mają trochę inny charakter. Jedna jest orzechowa, a druga czekoladowa.

    Aeropress
    Napar był bardzo fajny. W smaku jest owocowy słodkawy akcent i czekolada. Zrobiłem tylko jedną próbę w temperaturze 85°C, w wyższej czekolady powinno być trochę więcej.