Strona wykorzystuje pliki cookies, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Palarnia kawy Gregorio nie przetwarza plików cookies. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

RWANDA BUGOYI NAVI100 - NIESTETY JUŻ BRAK

.

ale jest NOWOŚĆ !!!!

. RWANDA FUGI SEGIN 2

NOWOŚĆ !!!!!

NICARAGUA GARUA GALPINA

Szanowni Państwo - pracujemy normalnie, firmy kurierskie, oraz przesyłki paczkomatowe INPOST działają bez zakłóceń.

Ze względu na ograniczenia (skrócone godziny pracy) - korzystanie z wysyłek Pocztą Polską jest mocno utrudnione, a czas realizacji wydłużony, prosimy wybierać inne formy dostawy.

Zapraszamy .

NOWOŚĆ !!! SALWADOR SAN JUAN BOSCO - honey

NOWOŚĆ !!! DOMINIKANA LOS LIRIOS 48-Honey

Nowość !!! BRELOCZEK Z ZIARENKIEM KAWY
RĘCZNIE WYKONANY

previous arrow
next arrow
Slider
mieszanka - Espresso Księżycowa Noc

mieszanka - Espresso Księżycowa Noc

Cena od (wybierz odpowiednia wagę) : 9.25 zł do 78.00 zł
21.50 zł
Waga kawy:

Mielona / W ziarnach:

   Espresso Księżycowa Noc (#2)

 

70% arabika, 30% robusta - mieszanka.

 

Jest to kolejna nasza autorska mieszanka, w której skład wchodzą arabiki z ameryki południowej oraz 30% dobrej jakościowo robusty indyjskiej. Mieszanka charakteryzuje się bardzo słodkim naparem pozbawionym kwasowości. W aromacie dominuje mleczna czekolada zaś w smaku mleczną czekoladę uzupełnia kakao oraz delikatne nuty orzechowe. Mieszanka jest wyrazista, zbalansowana o pełnym body a duża ilość robusty nie jest wyraźnie wyczuwalna jak w przypadku mieszanki „Poranek Nad Wisłokiem.” Espresso będzie stosunkowo łagodne w smaku a robusta zwiększa ilość kofeiny oraz dodaje gęstości.

Mieszanka jest idealna dla wielbicieli mocniejszego tradycyjnego espresso parzonego w ekspresie kolbowym ale łagodniejszego w smaku (bez wyraźnej goryczki i charakterystycznego smaku robusty jak w przypadku „Poranka nad Wisłokiem”). Bardzo dobra w pozostałych sposobach parzenia (ekspresy automatyczne, kawiarki, tradycyjne parzenie), idealnie komponuje się z mlekiem.

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy