

Kupując ten produkt możesz otrzymać do
48
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
48
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
1,27 zł
.
stopień palenia: jasne,
Kenia znana jest z wysokiej jakości kaw, dlatego też prezentujemy kolejną kawa z Kenii. Kawa pochodzi z prowincji Kisii, z plantacji Kiyaka. Jej wielkośc to 2 hectary, dlatego też zaliczana jest do małych plantacji. Większość takich farm odsyła kawy do centralnych punktów i nie zajmuje się ich obróbką. Właściciel tej plantacji postanowił postawić na jakość. Specjalizuje się w obróbce naturalnej. Wysoka jakość kaw i zainteresowanie kupujących, pozwoliła mu zakupić swój własny młyn, dzięki czemu cały proces jest pod jego kontrolą. Kawa podlega suchej fermentacji przez około, 16 do 24 godzi, następnie jest suszona na słońcu od 18 do 24 dni. Efekt ? Oceńcie sami, wg nas kawa jest wspaniała.
Kawa jest soczyście owocowa, bardzo aromatyczna, aromat winny miesza się z aromatem mocno dojrzałych owoców, główne nuty nadaje jej brzoskwinia, ale wyczuwalne są również inne owoce jak winogrono, kiwi.
Informacje:
region: Kisii;
odmiana: Batian, Ruiru 11, SL28;
gleba: wulkaniczna;
obróbka: naturalna;
producent: Edwin Nyaega;
plantacja: Kiyaka Farm;
wysokość: 1650-1750 m.n.p.m.;
ocena ogólna: 86;
Aromaty, nuty smakowe: przejrzałe owoce, białe wino, owoce tropikalne: kiwi, owoce pestkowe: brzoskwinia; czerwone owoce: czerwone winogrono; czekolada,