Kupując ten produkt możesz zebrać (w zależności od opcji) do
15
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
15
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,58 zł
.
stopień palenia: średnie;
Większość produkcji to kawy gorszej jakości, przemysłowe wykorzystywane przez duże komercyjne palarnie. Są jednak również kawy wysokiej jakości, jedną z takich kaw właśnie Państwu oferujemy.
Ta organiczna kawa z Hondurasu cieszy się stale dużą popularnością wśród naszych klientów. W tym roku jest to kawa z regionu Copan. Kawa ta produkowana jest przez rodzinę eksporterów, którzy posiadają własny młyn i suszarnię, Zlokalizowani są w Santa Rosa de Copan - w okolicy są najlepsze warunki do upraw kawy. Starannie wybierają kawę od najlepszych plantatorów, stawiając na długotrwałą współpracę.
Obróbka:
- zbiór ziaren;
- pozbawianie łup;
- fermentacja tlenowa;
- płukanie;
- sortowanie pod względem gęstości;
- suszenie.
Informacje:
region: COPAN
wysokość: 1100 - 1500 mnpm;
temperatury: minimalna 10.4 oC, średnia 24 oC, maksymalna 36,4 oC
opady rocznie: 514,6 mm;
dni w roku: burzowe - 68, mgła - 188
odmiany: Catuai, Icatu, Lempira, Parainema
obróbka: myta/fermentowana;
certyfikacja ORGANIC, premium 15/19, Bio latina;
ocena: 83,50 pkt
zbiór: 2024/25
miesiące zbioru: grudzień - luty;
aromat, smak: cukier trzcinowy, kakao, orzechy, ciemna czekolada, brzoskwinia, nuty cytrusów, pełne kremowe body;