

Kupując ten produkt możesz zebrać (w zależności od opcji) do
16
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
16
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
0,62 zł
.
stopień palenia: średnie;
Dawno już nie prezentowaliśmy kawy z Peru. Jakoś omijaliśmy ten kraj - jak się okazuje zupełnie niesłusznie. Kawa którą przedstawiamy jest mocno owocowo-karmelowa, ma przyjemny smak i aromat. Kawa w Peru produkowana jest w kilku regionach i różni się swoim smakiem w zależności od pochodzenia. Kawy z regionu Cajamarca charakteryzują się słodkim smakiem z nutami czerwonych i żółtych owoców.
Kawa którą prezentujemy - jest certyfikowaną kawa organiczną. Pochodzi z regionu Cajamarca, produkowaną spółdzielnię założoną przez małych plantatorów kawy z regionu Cajamarca. Spółdzielnia ta powstała 26 listopada 2016 roku i skupia 264 plantatorów. Ma na celu wyrównanie poziomu życia i jakości produkowanej kawy wśród swoich członków.
Kawa jest przyjemnie słodka - słodyczą karmelową, która jest wyraźnie wyczuwalna z lekkimi nutami miodu, do tego wszystkiego dochodzą nuty owoców cytrusowych - mandarynki.
Obróbka tradycyjna:
- ziarna są zbierane;
- pozbawiane łupin;
- fermentacja tlenowa;
- płukanie;
- sortowanie pod względem gęstości;
- suszenie na zewnątrz.
Informacje:
region: Cajamarca;
wysokość: 1400 - 1800 mnpm;
temperatury: minimalna 0,1 oC, średnia 14,1 oC, maksymalna 24,5 oC
opady rocznie: 840,8 mm;
obróbka: myta
odmiana: Catimor, Caturra, Typica;
certyfikacja ORGANIC, premium 16/19, Bio latina;
ocena: 83 pkt
zbiór: 2024/25
aromat, smak: mandarynka, brzoskwinia, żółta śliwka, karmel, miód , czekolada;