

Kupując ten produkt możesz zebrać (w zależności od opcji) do
39
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
39
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
1,50 zł
.
palenie: jasne, średnie;
Salwador jest jednym z krajów, w którym główną gałęzią rolnictwa jest uprawa kawy (12% upraw to kawa). Uprawiana jest ona w 6 regionach, z których każdy ma swój odrębny profil smakowy. Kawa pochodzi z regionu Apaneca-Ilamatepec / Ataco - jest to region w którym umiejscowiona jest większość plantacji, z których pochodzą najlepsze kawy z Salwadoru. Jest to region górzysty o wysokości od 500 do 2365 mnpm. W regionie tym znajduje się najbardziej znany wulkan w Salwadorze - Santa Ana, który ostatnio wybuchał w 2005 roku.
Kawa ta wyprodukowana jest przez firmę, która ma ponad 100 letnią tradycję w produkcji kawy. Większość plantacji współpracujących z ta firmą znajduje się w regionie znanym z najlepszych kaw w Salwadorze - znanym z wspaniałych gleb, mikroklimatu i optymalnego środowiska dla wzrostu kawy.
Ze względu na swoje właściwości smakowe i aromatyczne - kawa bardzo wysoko oceniana, jest to mix obróbek - co zapewnia zawsze niezapomniane wrażenia :)
Obróbka:
- zbiór owoców;
- sortowanie ze względu na dojrzałość;
- suszenie na słońcu metodą sleeping bag + ;
- uzyskanie nasion;
- wstępne suszenie na zewnątrz;
- suszenie w suszarni automatycznej;
Informacje:
region: Apaneca - Ilamatepec / Ataco;
wysokość: 1200 - 1300 mnpm;
ziarna: 16-19;
obróbka: mix;
odmiany: Bourbon, Catuai, Caturra;
ocena: 87,50 pkt;
zbiór: 2023;
Aromat/smak: likier, brzoskwinia, nektarynka, czekolada;