Strona wykorzystuje pliki cookies, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Palarnia kawy Gregorio nie przetwarza plików cookies. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Limitowana seria: ETIOPIA SIDAMO PALENIE JASNE; ostatnia paczka :)
data palenia 30.01.2019

Nowość !!! SALWADOR SAN JUAN BOSCO

Nowość !!! UGANDA GIBUZALE microlot

Nowość !!! HONDURAS COCIER FARM

Nowość !!! BRAZYLIA DATERRA GRAND SOLEIL

Nowość !!! HONDURAS ISMAEL MONCADA

Czekolady: BIAŁE, RÓŻOWE, MLECZNE, DESEROWE, GORZKIE

previous arrow
next arrow
Slider
Salwador San Juan Bosco Naturalny
  • Salwador San Juan Bosco Naturalny
  • Salwador San Juan Bosco Naturalny

Salwador San Juan Bosco Naturalny

Cena od (wybierz odpowiednia wagę) : 16.50 zł do 143.00 zł
Waga kawy:

Stopień palenia:

Mielona / W ziarnach:

 Salwador San Juan Bosco Natural - specialty

 

 stopień palenia: jasne, średnie

 

Plantacja jest najnowszym nabytkiem rodziny Salaverria. Kawa ta pochodzi z plantacji San Juan Bosco - usytuowanej na zboczach wulkanu Santa Ana, który jest znany z idealnych warunków mikroklimatycznych, oraz gleby dzięki którym można uprawiać najlepszą kawę w kraju.  

 

Kawa uprawiana tutaj rodzi się z połączenia pasji, wiedzy, idealnych warunków klimatycznych, wszystko to czyni ją wyjątkową. Jest bardzo smaczna, można ją porównac do kaw z Afryki, owocowa, w paleniu średnim mocniej kwiatowa, w paleniu jasnym bardziej owocowa. Aromat po zmieleniu można porównać to Etiopii Yirgacheffe Aricha - szczególnie w paleniu średnim, jest on jednak bardziej stonowany, zrównoważony, elegancki. W paleniu jasnym aromat jest delikatniejszy.

Do metod przelewowych zalecamy mielenie drobniejsze niż innych kaw. Polecamy również odczekać około 5-7 dni od daty palenia.

 

Informacje:

region: Apaneca - Ilamatepec Mountain Range

farma: San Juan Bosco;

właściciel: Jose Antonio Salaverria;

odmiana: Bourbon, Pacas;

obróbka: naturalna, suszona na słońcu;

wysokość: 1410 - 1610 m.n.p.m.;

gleba: wulkaniczna;

zbiór: listopad - marzec;

ocena ogólna: 88.25;

zbiór: 2018

 

Aromaty: kwiatowe, brzoskwinia, cytryna, grapefruit, morela, wiśnia, czerwone jabłko, ciemna czekolada, orzechy.   

Nuty smakowe: cytrynowy, brzoskwinia, grapefruit, morela, rodzynki, wiśnia, czerwone jabłko, ciemna czekolada, orzechy.

 

 

 

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy