Strona wykorzystuje pliki cookies, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Palarnia kawy Gregorio nie przetwarza plików cookies. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Nowość !!! HONDURAS COPAN CAFESCOR ORGANIC

Nowość !!! KOLUMBIA GOLDEN HUILA

Nowość !!! BRELOCZEK Z ZIARENKIEM KAWY
RĘCZNIE WYKONANY

NOWOŚĆ !!! SUMATRA ACEH MEKAR ORGANIC. OD 24 kwietnia będziemy ją wypalać również jasno !!!!!

Nowość !!!!
ETIOPIA GUJI NATURAL !!!!

Nowość !!! SALWADOR SAN JUAN BOSCO

Nowość !!! ETIOPIA YIRGACHEFFE z nowej dostawy

previous arrow
next arrow
Slider
Salwador San Juan Bosco Naturalny
  • Salwador San Juan Bosco Naturalny
  • Salwador San Juan Bosco Naturalny

Salwador San Juan Bosco Naturalny

Cena od (wybierz odpowiednia wagę) : 16.50 zł do 143.00 zł
40.00 zł
Waga kawy:

Stopień palenia:

Mielona / W ziarnach:

 Salwador San Juan Bosco Natural - specialty

 

 stopień palenia: jasne, średnie

 

Plantacja jest najnowszym nabytkiem rodziny Salaverria. Kawa ta pochodzi z plantacji San Juan Bosco - usytuowanej na zboczach wulkanu Santa Ana, który jest znany z idealnych warunków mikroklimatycznych, oraz gleby dzięki którym można uprawiać najlepszą kawę w kraju.  

 

Kawa uprawiana tutaj rodzi się z połączenia pasji, wiedzy, idealnych warunków klimatycznych, wszystko to czyni ją wyjątkową. Jest bardzo smaczna, można ją porównac do kaw z Afryki, owocowa, w paleniu średnim mocniej kwiatowa, w paleniu jasnym bardziej owocowa. Aromat po zmieleniu można porównać to Etiopii Yirgacheffe Aricha - szczególnie w paleniu średnim, jest on jednak bardziej stonowany, zrównoważony, elegancki. W paleniu jasnym aromat jest delikatniejszy.

Do metod przelewowych zalecamy mielenie drobniejsze niż innych kaw. Polecamy również odczekać minimum 5-7 dni od daty palenia. Warto poeksperymentować, do aeropresów niektórzy nasi klienci zalecają grubsze mielenie :)

 

Informacje:

region: Apaneca - Ilamatepec Mountain Range

farma: San Juan Bosco;

właściciel: Jose Antonio Salaverria;

odmiana: Bourbon, Pacas;

obróbka: naturalna, suszona na słońcu;

wysokość: 1410 - 1610 m.n.p.m.;

gleba: wulkaniczna;

zbiór: listopad - marzec;

ocena ogólna: 88.25;

zbiór: 2018

 

Aromaty: kwiatowe, brzoskwinia, cytryna, grapefruit, morela, wiśnia, czerwone jabłko, ciemna czekolada, orzechy.   

Nuty smakowe: cytrynowy, brzoskwinia, grapefruit, morela, rodzynki, wiśnia, czerwone jabłko, ciemna czekolada, orzechy.

 

 

 

 

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy