Strona wykorzystuje pliki cookies, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Palarnia kawy Gregorio nie przetwarza plików cookies. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

NOWOŚĆ !!! SALWADOR EL MOLINO - EKSPERYMENT No 2 - naturalny

NOWOŚĆ !!! SALWADOR BUENA VISTA

Nowość !!! KOLUMBIA EL PROGRESO - EVER GUTIERREZ

!!!!!
!!!!!
Szanowni Państwo
Niestety z powodu drastycznej podwyżki ceny przez INPOST - musimy zrezygnowac z opcji pozostawiania przesyłek w paczkomacie RZE02N - aktualna cena tej usługi to 13,40 zł - tj znacznie drożej niż nadanie i dobiór przesyłki w dowolnym paczkomacie INPOSTU.
POCZTA POLSKA zakończyła obsługę paczek mini - polecamy inne metody wysyłki, paczka - lub przesyłka kurierska

Nowość !!! HONDURAS COPAN CAFESCOR ORGANIC

Nowość !!! BRELOCZEK Z ZIARENKIEM KAWY
RĘCZNIE WYKONANY

previous arrow
next arrow
Slider
Salwador El Molino Eksperyment nr 2 - naturalny

Salwador El Molino Eksperyment nr 2 - naturalny

Cena od (wybierz odpowiednia wagę) : 25.00 zł do 200.00 zł
60.00 zł
Waga kawy:

Stopień palenia:

Mielona / W ziarnach:

 SALWADOR EL MOLINO EKSPERYMENT NR 2, Natural - specialty

 

 stopień palenia: jasne

 data palenia 13-09-2019

Kawa pochodząca z plantacji rodziny Salaverria - El Molino. Kawa pochodzi z bardzo limitowanej, niewielkiej serii eksperymentalnej. Z kilku eksperymentów - wybraliśmy ta kawę jako najbardziej interesującą. Plantacja, przy współudziale instytutów naukowych prowadzi eksperymenty, aby zwiększyć jakość produkowanej kawy. Całość skupia się na odpowiednim przeprowadzeniu procesu fermentacji, uzyskaniu optymalnego czasu fermentacji, oraz na kontroli całego procesu. Proces fermentacji zastosowany w tym eksperymencie jest dosyć skomplikowany, nie możemy ujawnić szczegółów, ale kawa była traktowana bardzo indywidualnie, przeprowadzenie tej fermentacji wymagało dużo zaangażowania, poddano jej niewielką ilość zbiorów, dlatego warto spróbować i ocenić jego efekty. 

 

 

 

Informacje:

region: Apaneca - Ilamatepec Mountain Range

farma: El Molino;

właściciel: Andres Salaverria;

odmiana: Bourbon;

obróbka: naturalna;

wysokość: 1350- 1450 m.n.p.m.;

 

ocena ogólna: 88.50;

zbiór: 2018/2019

 

Aromaty i smak: karmel, mleczna czekolada, truskawka, kiwi, cytryna, mango, ananas;

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy