Strona wykorzystuje pliki cookies, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Palarnia kawy Gregorio nie przetwarza plików cookies. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

NOWOŚĆ !!! - RWANDA BUGOYI NAVI100 - naturalna

NOWOŚĆ !!! - RWANDA MUKA KIVU

OSTATNIE ZIARENKA !!!!!!!
.

HONDURAS ISMAEL MONCADA, ostatnie 250 gram - palenie średnie

SALWADOR EL MOLINO EKSPERYMENT 2

SALWADOR BUENA VISTA

NOWOŚĆ !!! DOMINIKANA LOS LIRIOS 48-Honey

NOWOŚĆ !!! GWATEMALA CHICHEN KAAPE

NOWOŚĆ !!! HONDURAS ANTARES - LOS LESQUINES - honey

NOWOŚĆ !!! BRAZYLIA DATERRA PEARL

NOWOŚĆ !!! SALWADOR BUENA VISTA

Nowość !!! BRELOCZEK Z ZIARENKIEM KAWY
RĘCZNIE WYKONANY

previous arrow
next arrow
Slider
Rwanda Bugoyi Navi100 naturalna

Rwanda Bugoyi Navi100 naturalna

Cena od (wybierz odpowiednia wagę) : 18.00 zł do 152.00 zł
41.00 zł
Waga kawy:

Stopień palenia:

Mielona / W ziarnach:

 RWANDA BUGOYI NAVI100 - naturalna

 

 stopień palenia: jasne, średnie

 

Kolejna kawa pochodząca z regionu Rutsiro, w regionie tym występuje koncentracja wszystkiego co najlepsze dla uprawy kawy, oczywiście pod warunkiem że nic się nie wydarzy. Region ten usytuowany jest brzegach jeziora Kivu. Jest to najbardzije wybuchowe jezioro, znajduje się na uskokach płyt w jednym z najbardziej aktywnych sejsmicznie regionów ziemi. Znajdują się tu aktywne wulkany, które w każdej chwili mogą wybuchnąć.  Jednak jeśli nic się nie wydarza (ostatni wybuch w 2008 roku) jest to raj do uprawy kawy. Uprawy zaczynają się na wysokości 1500 mnpm. Teren ten jest bogaty w słodką wodę, a dzięki częstym wybuchom wulkanów, gleby są bardzo żyzne.   

Kawa ta - to jedne z najlepszych ziaren wybrane z plantacji. Kawa jest fermentowana beztlenowo w specjalnych pojemnikach przez 100 godzin. Fermentacja przeprowadzona jest w słodkiej wodzie, która swoją słodycz zawdzięcza temu, że wcześniej w tej wodzie przebywały łupiny z tej kawy. Jest ona bardzo aromatyczna, z aromatami delikatnych kwiatów i owoców, przyjemnie owocowa, słodka, brzoskwinia, morela z delikatną nutką limonki i maliny. Kawa jest tak aromatyczna, że w przypadku zaparzania jej w ekspresie - jej aromat czujemy dookoła. 

 

 

 

Informacje:

region: Rutsiro District

stacja obróbki: Bugoyi;

odmiana: Red Bourbon;

obróbka: naturalna;

fermentacja: beztlenowa;

wysokość: powyżej 1500 m.n.p.m.;

ocena ogólna: 88;

zbiór: 2019

 

Aromaty, nuty smakowe: delikatny aromat kwiatowy, różany, cytrusy: pomelo, delikatna limonka, brzoskwinia, morela, malina, wanilia, miód;

 

 

 

Dodaj komentarz
  • Gość - gośź

    Rwanda mega dobra!