Strona wykorzystuje pliki cookies, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Palarnia kawy Gregorio nie przetwarza plików cookies. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

!!!!!
!!!!!
Szanowni Państwo
Niestety z powodu drastycznej podwyżki ceny przez INPOST - musimy zrezygnowac z opcji pozostawiania przesyłek w paczkomacie RZE02N - aktualna cena tej usługi to 13,40 zł - tj znacznie drożej niż nadanie i dobiór przesyłki w dowolnym paczkomacie INPOSTU. Na ten moment możemy zaoferować odbiór osobisty na Przemysłowej. Będziemy szukać możliwości, aby ponownie dostarczać Państwu przesyłki do Rzeszowa w atrakcyjnych cenach. Jeśli mają Państwo jakieś sugestie - zapraszamy do kontaktu na nasz adres email

UWAGA !!!!!

W dniach 22 - 24 sierpnia sklep i palarnia będą nieczynne. Zamówienia złożone w tym czasie będziemy realizować od 26 sierpnia.
Przepraszamy bardzo.
Jednocześnie zapraszamy na nasze stoisko w trakcie Jarmarku i Festiwalu Muzyki Dawnej w Jarosławiu w dniach 22-24 sierpnia. :)

NOWOSCI !!!!
Już dotarły, pierwsze palenia za nami, wkrótce więcej informacji

Nowość !!! HONDURAS COPAN CAFESCOR ORGANIC

Nowość !!! BRELOCZEK Z ZIARENKIEM KAWY
RĘCZNIE WYKONANY

NOWOŚĆ !!! SUMATRA ACEH MEKAR ORGANIC. OD 24 kwietnia będziemy ją wypalać również jasno !!!!!

previous arrow
next arrow
Slider
Papua Nowa Gwinea Mount Elimbari

Papua Nowa Gwinea Mount Elimbari

22.00 zł
Waga kawy:

Mielona / W ziarnach:

 PAPUA NOWA GWINEA  Mount Elimbari 

 

 stopień palenia: średni 

 

Region: Simbu

Obróbka: mokra, suszona na słońcu

 

Smak: pełne body, delikatne nuty owocowe i cytrusowe, długi aftertaste, czekoladowo-karmelowy.

Aromat: bardzo intensywny, lekko owocowy, czekoladowy.

 

Góra Mount Elimbari - jest to najwyższy szczyt w regionie Simbu. Pierwsze plantacje kawy zaczęto tutaj tworzyć w latach '50 XX wieku. Kawa jest przetwarzana od razu w dniu zbioru, następnie, zanim trafi do suszenia na słońcu, wędruje do zbiornika fermentacyjnego. Technika ta pozwala na uzyskanie mocniejszego smaku i aromatu. Jest to jedna z lepszych kaw produkowanych w tym kraju.

 

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy