Strona wykorzystuje pliki cookies, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Palarnia kawy Gregorio nie przetwarza plików cookies. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

!!!!!
!!!!!
Szanowni Państwo
Niestety z powodu drastycznej podwyżki ceny przez INPOST - musimy zrezygnowac z opcji pozostawiania przesyłek w paczkomacie RZE02N - aktualna cena tej usługi to 13,40 zł - tj znacznie drożej niż nadanie i dobiór przesyłki w dowolnym paczkomacie INPOSTU. Na ten moment możemy zaoferować odbiór osobisty na Przemysłowej. Będziemy szukać możliwości, aby ponownie dostarczać Państwu przesyłki do Rzeszowa w atrakcyjnych cenach. Jeśli mają Państwo jakieś sugestie - zapraszamy do kontaktu na nasz adres email

UWAGA !!!!!

W dniach 22 - 24 sierpnia sklep i palarnia będą nieczynne. Zamówienia złożone w tym czasie będziemy realizować od 26 sierpnia.
Przepraszamy bardzo.
Jednocześnie zapraszamy na nasze stoisko w trakcie Jarmarku i Festiwalu Muzyki Dawnej w Jarosławiu w dniach 22-24 sierpnia. :)

NOWOSCI !!!!
Już dotarły, pierwsze palenia za nami, wkrótce więcej informacji

Nowość !!! HONDURAS COPAN CAFESCOR ORGANIC

Nowość !!! BRELOCZEK Z ZIARENKIEM KAWY
RĘCZNIE WYKONANY

NOWOŚĆ !!! SUMATRA ACEH MEKAR ORGANIC. OD 24 kwietnia będziemy ją wypalać również jasno !!!!!

previous arrow
next arrow
Slider
India Monsooned Malabar AA

India Monsooned Malabar AA

21.50 zł
Waga kawy:

Mielona / W ziarnach:

   INDIA MONSOONED MALABAR AA

 

 stopień palenia: średnie;

 

Odmienny proces przygotowania tej kawy powoduje że posiada ona bardzo niską kwasowość i dużą cielistość. Ciekawostką w procesie przygotowania ziaren jest poddanie ich działaniu powietrza o dużej wilgotności, ciepłych deszczy monsunowych a następnie działaniu wiatrów. Jest to tzw. proces monsunowania. Dawniej kawa w długiej drodze statkiem z indii była poddana działaniu deszczy monsunowych, wiatrów co powodowało charakterystyczny smak. Obecnie podróż i jej warunki się zmieniły ale aby zachować właściwości tej kawy, poddaje się ją temu procesowi, trwającemu do kilkunastu tygodni. Kawa ma specjalne właściwości smakowe. Wielokrotne sortowanie ziaren powoduje, że otrzymujemy kawę, bardzo wysokiej jakości.

Smak: mocne body, bardzo niska kwasowość, z charakterystyczną nutką ziemistości i ostrzejszą końcówka.

 

 

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy