Strona wykorzystuje pliki cookies, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Palarnia kawy Gregorio nie przetwarza plików cookies. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

UWAGA!!! Przedświąteczne wysyłki.
Dostawa do paczkomatu -po świetach !!
Wysyłka kurierem: piątek - dostawa po świętach!!
W dniach 18, 19 kwietnia nie będzie możliwy odbiór kawy w Rzeszowie, jak również dostawa do paczkomatu przy Majstrze. Przepraszamy za niedogodności

NOWOŚĆ !!! SUMATRA ACEH MEKAR ORGANIC

Nowość !!! SALWADOR SAN JUAN BOSCO

Czekolady: BIAŁE, RÓŻOWE, MLECZNE, DESEROWE, GORZKIE - Uzupełniliśmy zapasy :) Promocyjna cena na czekolady różowe !!!

Nowość !!! UGANDA GIBUZALE microlot

Nowość !!! HONDURAS COCIER FARM

Nowość !!! HONDURAS ISMAEL MONCADA

previous arrow
next arrow
Slider
Brazylia Daterra Grand Soleil
  • Brazylia Daterra Grand Soleil
  • Brazylia Daterra Grand Soleil
  • Brazylia Daterra Grand Soleil

Brazylia Daterra Grand Soleil

Cena od (wybierz odpowiednia wagę) : 14.00 zł do 100.00 zł
28.50 zł
Waga kawy:

Mielona / W ziarnach:


  BRAZYLIA DATERRA GRAND SOLEIL

 

stopień palenia: średnie

 

 Daterra po raz pierwszy zaczęła uprawiać kawę w latach '80, XX w. na swojej rodzinnej farmie w Franca (region Mogiana). Właściciele zachęceni przez Dr Ernesto Illy, zaczęli poszukiwać nowych ziem w regionie Cerrado Mineiro. Pierwszy twórca Daterra, Luis Pascoal odkrył, że idealne do uprawy kawy są tereny w okolicy Patrocinio, dlatego też zaczął wykupywać farmy Boa Vista i Tabuoes. Były on e w bardzo złej kondycji, zarówno pod względem środowiskowym jak i rolniczym. 10 lat zajęła rekultywacja tych terenów i doprowadzenie ich do takiego stanu, aby zacząć produkować i eksportować kawę najwyższej jakości. Aktualnie Daterra rozwija swoją działalność wspierając również lokalnych producentów, jak również w działaniach prospołecznych i ochronie środowiska.

 

Tym razem przedstawiamy kawę idealną jako espresso: gęsta, intensywna o wstępnych nutach czekoladowych, następnie wyraźnie daje się wyczuć smak dojrzałego, słodkiego banana. Bardzo duże ziarenka kryją w sobie wspaniały smak. Wybuchowa, intensywna, zaskakująca - taka jest ta kawa :)

 

 

 

Informacje:

ziarna: 18/19

region: Minas Gerais

wysokość: 1150 mnpm

farma: TABUÕES

odmiany: Acai, Catuai Amarelo

obróbka: pulped;

ocena: 84 pkt

zbiór: 2018

certyfikat: RFA

 

Aromat: miękki, orzechy, mleczna czekolada, aromatyczne zioła;

Smak: łagodny, żółte owoce, orzechy, nutella, dojrzały banan;

 

 

 

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy