Strona wykorzystuje pliki cookies, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Palarnia kawy Gregorio nie przetwarza plików cookies. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Nowość !!! HONDURAS COPAN CAFESCOR ORGANIC

Nowość !!! KOLUMBIA GOLDEN HUILA

Nowość !!! BRELOCZEK Z ZIARENKIEM KAWY
RĘCZNIE WYKONANY

NOWOŚĆ !!! SUMATRA ACEH MEKAR ORGANIC. OD 24 kwietnia będziemy ją wypalać również jasno !!!!!

Nowość !!!!
ETIOPIA GUJI NATURAL !!!!

Nowość !!! SALWADOR SAN JUAN BOSCO

Nowość !!! ETIOPIA YIRGACHEFFE z nowej dostawy

previous arrow
next arrow
Slider
Brazylia Daterra Grand Soleil
  • Brazylia Daterra Grand Soleil
  • Brazylia Daterra Grand Soleil
  • Brazylia Daterra Grand Soleil

Brazylia Daterra Grand Soleil

Cena od (wybierz odpowiednia wagę) : 14.00 zł do 100.00 zł
28.50 zł
Waga kawy:

Mielona / W ziarnach:


  BRAZYLIA DATERRA GRAND SOLEIL

 

stopień palenia: średnie

 

 Daterra po raz pierwszy zaczęła uprawiać kawę w latach '80, XX w. na swojej rodzinnej farmie w Franca (region Mogiana). Właściciele zachęceni przez Dr Ernesto Illy, zaczęli poszukiwać nowych ziem w regionie Cerrado Mineiro. Pierwszy twórca Daterra, Luis Pascoal odkrył, że idealne do uprawy kawy są tereny w okolicy Patrocinio, dlatego też zaczął wykupywać farmy Boa Vista i Tabuoes. Były on e w bardzo złej kondycji, zarówno pod względem środowiskowym jak i rolniczym. 10 lat zajęła rekultywacja tych terenów i doprowadzenie ich do takiego stanu, aby zacząć produkować i eksportować kawę najwyższej jakości. Aktualnie Daterra rozwija swoją działalność wspierając również lokalnych producentów, jak również w działaniach prospołecznych i ochronie środowiska.

 

Tym razem przedstawiamy kawę idealną jako espresso: gęsta, intensywna o wstępnych nutach czekoladowych, następnie wyraźnie daje się wyczuć smak dojrzałego, słodkiego banana. Bardzo duże ziarenka kryją w sobie wspaniały smak. Wybuchowa, intensywna, zaskakująca - taka jest ta kawa :)

 

 

 

Informacje:

ziarna: 18/19

region: Minas Gerais

wysokość: 1150 mnpm

farma: TABUÕES

odmiany: Acai, Catuai Amarelo

obróbka: pulped;

ocena: 84 pkt

zbiór: 2018

certyfikat: RFA

 

Aromat: miękki, orzechy, mleczna czekolada, aromatyczne zioła;

Smak: łagodny, żółte owoce, orzechy, nutella, dojrzały banan;

 

 

 

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy