Komentarze
- Brak komentarzy
stopień palenia: średnie;
Większość produkcji to kawy gorszej jakości, przemysłowe wykorzystywane przez duże komercyjne palarnie. Są jednak również kawy wysokiej jakości, jedną z takich kaw właśnie Państwu oferujemy.
To już kolejna organiczna kawa z Hondurasu. W tym roku jest to kawa ponownie z regionu Copan. Zrzeszenie powstało w 2002 roku i jego celem była poprawa jakości środowiska, jak również lepsza organizacja sprzedaży kawy, oraz certyfikacja produktów. Plantacje znajdują się na wysokości od 1200 - 1700 mnpm. Kawy jakie są uprawiane tutaj to: caturra, red-yellow catuai, bourbon, IHCAFE 90, lempira i parainema.
Informacje:
region: COPAN
wysokość: 1200 - 1700 mnpm;
temperatury: minimalna 8.4 oC, średnia 21,8 oC, maksymalna 37,7 oC
opady rocznie: 1966 mm;
dni w roku: burzowe - 61,5, mgła - 359,5
plantacja: Cafescor Corquin;
odmiany: Icatu, Ihcafe 90, Catuai, Parainema, Lempira
obróbka: myta
certyfikacja ORGANIC, premium 16/19, Bio latina;
ocena: 82.50 pkt
zbiór: 2019/220
aromat, smak: cukier trzcinowy, kakao, orzechy, ciemna czekolada, brzoskwinia, nuty cytrusów, pełne kremowe body;
Skomentuj
Komentuj jako gość