Komentarze
- Brak komentarzy
stopień palenia: jasne
Kolejna unikalna kawa z eksperymentów. Dlaczego unikalna ? Sposób przygotowania i fermentacji to eksperyment. Ilość ziaren przygotowanych w ten sposób jest mocno ograniczony, a do sprzedaży trafiają tylko najlepsze z najlepszych ziaren. Elias jest przedstawicielem młodszego pokolenia rodziny Dukamo. Pomaga w koordynacji wszystkich procesów eksperymentalnych. Jego zapał do kawy i eksperymentów udziela się każdemu, dzięki czemu rezultaty są bardzo dobre. Kawa jest aksamitna, o średniej kwasowości, średnim body.
Kawa którą prezentujemy otrzymała 90,5 pkt.
Informacje:
region: Sidama-Bensa
producent: Daye Bensa Coffee
stacja obróbki: Dubancho
wysokość: 2300 mnpm
odmiany: Heirloom;
obróbka: naturalna;
ocena: 91,25 pkt
zbiór: 2020
Aromat/smak: aromaty kwiatowe: hibiskus; owoce cytrusowe: grapefruit, owoce pestkowe: nektarynka; likier, karmel;
Skomentuj
Komentuj jako gość