Strona wykorzystuje pliki cookies, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Palarnia kawy Gregorio nie przetwarza plików cookies. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!
Honduras Cocier Farm
  • Honduras Cocier Farm
  • Honduras Cocier Farm

Honduras Cocier Farm

Cena od (wybierz odpowiednia wagę) : 9.00 zł do 79.00 zł
21.00 zł
Waga kawy:

Mielona / W ziarnach:

 HONDURAS COCIER FARM

 

stopień palenia: średnie

 

 

Plantacja Cocier powstała w 2009 roku. Właścicielem jest Pan José Abelardo Reyes. Ziarna zbierane są ręcznie i w ten sam dzień przewożone są do młyna, następnie ziarna trafiają do fermentacji, która trwa od 12 do 16 godzin. Kawa ma intensywny smak i aromat

 

 

Informacje:

region: INTIBUCA, San Juan Intibuca

wysokość: 1500 mnpm

farma: Cocier

odmiany: Caturra, Catuai

obróbka: myta

ocena: 85.5 pkt

zbiór: 2017

aromat: intensywny, kakao, ciemny karmel, prażone orzechy;

smak: intensywny, lekko ziołowy, brzoskwinia, ciemna czekolada, suszone owocem cukier trzcinowy.

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy
System komentarzy oparty o Komento