Strona wykorzystuje pliki cookies, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Jeśli wyrażasz zgodę na używanie cookies, zostaną one zapisane w pamięci twojej przeglądarki. Palarnia kawy Gregorio nie przetwarza plików cookies. W przypadku nie wyrażenia zgody nie jesteśmy w stanie zagwarantować pełnej funkcjonalności strony!

Limitowana seria: ETIOPIA SIDAMO PALENIE JASNE; ostatnia paczka :)
data palenia 30.01.2019

Nowość !!! SALWADOR SAN JUAN BOSCO

Nowość !!! UGANDA GIBUZALE microlot

Nowość !!! HONDURAS COCIER FARM

Nowość !!! BRAZYLIA DATERRA GRAND SOLEIL

Nowość !!! HONDURAS ISMAEL MONCADA

Czekolady: BIAŁE, RÓŻOWE, MLECZNE, DESEROWE, GORZKIE

previous arrow
next arrow
Slider
Honduras Cocier Farm
  • Honduras Cocier Farm
  • Honduras Cocier Farm

Honduras Cocier Farm

Cena od (wybierz odpowiednia wagę) : 9.00 zł do 79.00 zł
Waga kawy:

Mielona / W ziarnach:

 HONDURAS COCIER FARM

 

stopień palenia: średnie

 

 

Plantacja Cocier powstała w 2009 roku. Właścicielem jest Pan José Abelardo Reyes. Ziarna zbierane są ręcznie i w ten sam dzień przewożone są do młyna, następnie ziarna trafiają do fermentacji, która trwa od 12 do 16 godzin. Kawa ma intensywny smak i aromat

 

 

Informacje:

region: INTIBUCA, San Juan Intibuca

wysokość: 1500 mnpm

farma: Cocier

odmiany: Caturra, Catuai

obróbka: myta

ocena: 85.5 pkt

zbiór: 2017

aromat: intensywny, kakao, ciemny karmel, prażone orzechy;

smak: intensywny, lekko ziołowy, brzoskwinia, ciemna czekolada, suszone owocem cukier trzcinowy.

Dodaj komentarz
  • Brak komentarzy