- Obecnie brak na stanie

Kupując ten produkt możesz zebrać (w zależności od opcji) do
26
punktów lojalnościowych
.
Twój koszyk będzie zawierał
26
punktów
Punkty możesz wymienić na kod rabatowy
1,00 zł
.
Kakao Berau ma mocną bazę kakaową z nutami liczi i zielonej herbaty z przyjemnym cynamonowym finiszem. Kakao indonezyjskiej wyspy Borneo to odmiana trinitario (ICS 60, SCA 6) połączona z lokalnymi odmianami.
Spółdzielnia „Berau Cocoa” została założona w 2018 roku w celu rekultywacji pozostałych drzew i promowania kakao jako alternatywnego źródła dochodu dla lokalnych rolników na obszarze tradycyjnie znanym z przemysłu wydobywczego. Dziś 168 rolników uprawia kakao na ok. 300 hektarów. Zespół Berau Cocoa był wspierany przez starszego badacza z ICCRI, który nadzorował i szkolił zespół w zakresie najlepszych praktyk rolniczych i metod postępowania po zbiorach.
Gorzka czekolada rzemieślnicza produkowana od ziarna do tabliczki (bean to bar) z wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących z Indonezji z regionu Borneo Berau.